Αποτεφρώσεις

Η επιλογή της αποτέφρωσης αποτελεί εκδήλωση του δικαιώματος της προσωπικότητας του καθενός.

Η αποτέφρωση της σορού πραγματοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μεταφέρουμε με επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και σεβασμό τη σορό του αγαπημένου σας προσώπου, με δικά μας πολυτελή οχήματα και αναλαμβάνουμε την διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων ενεργειών, που απαιτούνται, για την πραγματοποίηση της αποτέφρωσης, μέχρι την παράδοση της τεφροδόχου στην οικογένεια.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τον θάνατο και την θλίψη, είναι μια από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που φανερώνει την πνευματική μας κατάσταση.

Η στάση που κρατάμε απέναντι στον θάνατο, είτε τον δικό μας, είτε κάποιου αγαπημένου μας, εξαρτάται από την πορεία της ζωής μας.

Η καύση των νεκρών και των οστών συνδέεται άμεσα με την θρησκευτική ελευθερία σκέψης και συνείδησης και τον σεβασμό των θρησκευτικών πεποιθήσεων του κάθε ανθρώπου.

Οι συγγενείς έχουν την δυνατότητα να υλοποιήσουν την επιθυμία του εκλιπών.

Διαθέτοντας σημαντική εμπειρία στον τομέα της αποτέφρωσης και καύσης νεκρών, με Διεθνείς Συνεργασίες και συνεργασίες με τις Δημόσιες Αρχές των Χωρών, με απόλυτο σεβασμό, στις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τα έθιμά σας, διασφαλίζουμε την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά του νεκρού σύμφωνα με τις Ισχύουσες Ευρωπαϊκές και Ελληνικές Υγειονομικές Διατάξεις.

Πλέον η ύπαρξη ενός τέτοιου χώρου είναι πραγματικότητα και στη Χώρα μας από τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ριτσώνα Ευβοίας.
Πιο συγκεκριμένα, για να εξασφαλιστεί η επιθυμία του ενδιαφερόμενου να μην ακολουθήσει τη θρησκευτική τελετουργία της ταφής ο νόμος 4277/2014 προβλέπει τα Άρθρα 48 και 49 περί αποτέφρωσης νεκρών.
Αυτός ορίζει ρητά μεταξύ άλλων ότι για την πραγματοποίηση της αποτέφρωσης, θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη δήλωση του νεκρού, ή σε περίπτωση που αυτή δεν υπάρχει, έγγραφη επιθυμία του/της συζύγου/συντρόφου, ή αν δεν υπάρχει ούτε αυτή, έγγραφη επιθυμία των συγγενών κατά βαθμό συγγένειας με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής.

Το Κέντρο λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή και εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία και τις διεθνείς προδιαγραφές και διαθέτει υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Στο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης τελετών αποχαιρετισμού, καφέ/γευμάτων, διασποράς και φύλαξης της τέφρας.
Επίσης, διατίθενται τεφροδόχοι και κοσμήματα ενθύμησης.

  

logo

Γραφεία:
1ο Ορφανίδου 24, Άνω Πατήσια 11141 Αθήνα Αττική
2ο Μαβίλη 6, Άνω Πατήσια 11141, Αθήνα Αττική

Τηλ. 210-2010291, 6944281019

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γραφείο Τελετών Δουρδουνά από το 1983